040taaldiensten

Engelse spreekvaardigheid

Coaching op maat

Engelse spreekvaardigheid

Moet u weleens besprekingen of telefoongesprekken voeren in het Engels, en ziet u daar altijd als een berg tegenop? Zegt u liever niets in internationaal gezelschap omdat u bang bent om fouten te maken? Bent u onzeker over de juiste uitspraak van het Engels, of is uw Engelse woordenschat niet toereikend?

Ik help u graag. In 2018 heb ik de advocaten van een middelgroot advocatenkantoor middels 2 bijeenkomsten per maand van telkens 1 uur geholpen om hun Engelse spreekvaardigheid te verbeteren, en om zich zekerder te voelen wanneer zij in het Engels spreken. Niet met Engelse les, maar door de advocaten zelf in het Engels aan het woord te laten en ze waar nodig te corrigeren, te helpen als ze vastliepen, tips te geven over alternatieve manieren om iets te zeggen en uitleg te geven over bepaalde grammaticale kwesties. Ook de secretaresses van dat kantoor heb ik op dezelfde manier bijgestaan door middel van 1 maandelijkse bijeenkomst van 1 uur, waardoor ze nu minder schroom ervaren om de telefoon op te nemen als er cliënten vanuit het buitenland bellen of wanneer buitenlandse cliënten op kantoor langskomen.

Daarnaast heb ik een juriste tijdens een beperkt aantal een-op-eengesprekken geholpen om zich voor te bereiden op haar nieuwe baan in een internationale werkomgeving waar Engels de voertaal is, en momenteel coach ik een advocaat met veel buitenlandse contacten en cliënten middels wekelijkse privésessies om zijn Engelse spreekvaardigheid naar een hoger niveau te tillen. Tijdens die sessies praten we in het Engels over allerlei onderwerpen, naar keuze van de advocaat in kwestie, waardoor zijn Engelse woordenschat aanzienlijk toeneemt en ook zijn uitspraak steeds beter wordt. Dit alles in een informele setting, onder het genot van een kopje Engelse thee.

Bent u geïnteresseerd in deze praktijkgerichte vorm van coaching? Neem dan contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. De coaching Engelse spreekvaardigheid kan bij u op kantoor plaatsvinden (binnen Eindhoven).

Astrid Amels - Engelse spreekvaardigheid